Acest tort este foarte usor de facut, mai ales ca nu necesita coacere. L-am invelit in pasta de caramele (marshmallows), iar figurinele le-am facut din lapte praf.
- 500ml frisca
- 500ml lapte
- 8 oua
- 1 cana zahar
- 5 pliculete gelatina alba
- 2 cutii compot de ananas
Mod de preparare:
- Frisca se bate cu mixerul pana se ingroasa.
- Se pun pliculetele de gelatina la inmuiat in lapte (rece).
- Se separa ouale. Galbenusurile se vor amesteca cu 1/2 cana de zahar si se pun pe foc la bain-marie. Pentru galbenusuri se va folosi un vas cu peretii inalti. Se vor tine pe foc pana cand se ingroasa si capata o culoare albicioasa. Cand galbenusurile s-au legat, se adauga gelatina topita in lapte si se tin pe foc pana se formeaza o pasta omogena.
- Se bat spuma albusurile si se adauga in ele restul de zahar.
- Se scurg bine fructele din compot si se adauga peste pasta fierbinte de galbenusuri.
- Se adauga si spuma de albusuri peste pasta fierbinte si se amesteca de jos in sus.
- Se adauga si frisca in compozitie si se amesteca usor.
- Tortul se da la frigider 4-5 ore.
- Dupa ce s-a intarit se poate rasturna din vasul in care a fost tinut la frigider.
Iata ce a iesit:
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu