marți, 8 ianuarie 2013

Tort Winnie

Acest tort este foarte usor de facut, mai ales ca nu necesita coacere. L-am invelit in pasta de caramele (marshmallows), iar figurinele le-am facut din lapte praf.

Ingrediente:
  • 500ml frisca 
  • 500ml lapte
  • 8 oua
  • 1 cana zahar
  • 5 pliculete gelatina alba
  • 2 cutii compot de ananas
Mod de preparare:
  1. Frisca se bate cu mixerul pana se ingroasa.
  2. Se pun pliculetele de gelatina la inmuiat in lapte (rece).
  3. Se separa ouale. Galbenusurile se vor amesteca cu 1/2 cana de zahar si se pun pe foc la bain-marie. Pentru galbenusuri se va folosi un vas cu peretii inalti. Se vor tine pe foc pana cand se ingroasa si capata o culoare albicioasa. Cand galbenusurile s-au legat, se adauga gelatina topita in lapte si se tin pe foc pana se formeaza o pasta omogena. 
  4. Se bat spuma albusurile si se adauga in ele restul de zahar.
  5. Se scurg bine fructele din compot si se adauga peste pasta fierbinte de galbenusuri.
  6. Se adauga si spuma de albusuri peste pasta fierbinte si se amesteca de jos in sus.
  7. Se adauga si frisca in compozitie si se amesteca usor.
  8. Tortul se da la frigider 4-5 ore.
  9. Dupa ce s-a intarit se poate rasturna din vasul in care a fost tinut la frigider. 
Iata ce a iesit:








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu